Полузащитникът на Рома Раджа Наинголан реши да се заяде с големия градски съперник Лацио след победата с 2:0 в римското дерби, което се игра в неделя. Именно белгийският национал вкара второто попадение в срещата, а сега заяви, че дори тимът на Пескара им е създал повече главоболия, отколкото „бианкочелестите“.

Срещата премина с доста нерви, като след откриващия гол на Кевин Строоман започна меле между играчите. Причината за него бе, че холандецът заля с вода резервата Данило Каталди, който веднага го свали на земята. След като страстите се уталожиха дойде и мигът на Наинголан, който порази вратата на Лацио с далечен шут.

„Голът ми стана, защото Федерико Маркети късно видя топката, понеже Стефан Раду пречеше на неговата видимост. За мен беше важно да вкарам. Истината е, че чувството беше вълнуващо, но щеше да е още по-хубаво, ако южната трибуна (където са най-крайните привърженици на Рома – б.р.) беше пълна“, коментира Наинголан.

„Феновете ни заредиха с допълнителна мотивация да играем на един стадион, пълен с привърженици на Лацио. Знаехме, че няма да е лесно. Бойният ни дух беше ключов и ни помогна да победим. Дербито винаги ти дава различна мотивация.“

„Като погледнем към шансовете за гол, Пескара ни затрудни много повече от Лацио. Това бяха два различни мача“, допълни Наинголан.