Футболистът на Лацио Сенад Лулич си навлече огромни неприятности с изказванията си след римското дерби срещу Рома, което тимът му загуби с 2:0. Босненецът си позволи да обижда на расистка основа играча на „джалоросите“ Антонио Рюдигер.

Лацио побърза да се разграничи от думите на своя футболист, които освен наказание от футболната федерация на страната, могат да му донесат и проблеми със закона. „Рюдигер ни провокираше още преди началото на мача. Преди две години той продаваше чорапи и колани в Щутгарт, а сега се мисли за феномен. Вината всъщност не е негова, а на хората около него. Те не са го научили на добри маниери“, коментира Лулич, който твърдо застана зад думите си, макар да му дадена възможност да размисли.

Ако футболната федерация на Италия приложи с цялата строгост своя правилник в такива случаи, Лулич може да отнесе санкция от 10 мача. И това все пак би бил по-малкият проблем, ако и федералната прокуратура стартира дело по инцидента. Прокурорите ще имат пълната свобода да изискват всякакви данни за случая.