Италианският Рома надви Реал Мадрид с дузпи, в мач за трофея „Mabel Green Cup", игран на стадион „Олимпико“. Двубоят завърши 2:2 в редовното време и се стигна до изпълнение на дузпи, където единствено сгреши Марсело, уцелвайки напречната греда. Мачът беше доста интересен, като и двата отбора създадоха доста положения.

И четирите гола паднаха през първото полувреме. Реал откриха в 16-тата минута, когато Лука Модрич с хубав диагонален пас намери Марсело в наказателното поле, той финтира бранител и със силен удар порази вратата за 0:1. Само минута по-рано Каземиро нацели гредата, зад Пау Лопес.

В 34-ата минута Рома изравни. Дзаниоло направи хубав рейд по дясното крило, след което елегантно подаде към Диего Пероти, който отблизо засече кълбото в мрежата за 1:1.

В 39-ата минута обаче Реал стигна до втори гол с втория си точен удар в мача. След изпълнение на заучен корнер, ,Марсело центрира към далечната греда, където Каземиро с глава вкара за 1:2.

Само минута по-късно „римските вълци“ изравниха за втори път. Ченгис Юндер със страхотен пас разсече защитата на съперника и намери Един Джеко в наказателното поле, а той отигра ситуацията перфектно и от движение прати топката във вратата за 2:2.

През второто полувреме и двата отбора имаха положения, но не успяха да ги оползотворят. На терена, за Реал, се появи и Гарет Бейл, чиито бъдеще все още остава неясно.

Така се стигна до изпълнение на дузпи. За Рома и петте дузпи вкараха Александър Коларов, Юндер, Мирко Антонучи, Брайън Кристанте и Леонардо Спинацола. За Реал точни от бялата точка бяха Тони Кроос, Иско, Гарет Бейл и Лука Модрич. Петата и последна дузпа за „белия балет“ изпълни капитана Марсело, който нацели напречната греда.

Това бяха последните контроли и за двата тима това лято. Следващият мач на Рома ще бъде от първия кръг на Серия А срещу Дженоа на „Олимпико“. Реал ще гостува на Селта, в мач от първия кръг на Примера дивисион в Испания.