Нападателят Ромелу Лукаку проведе импровизирана Q&A сесия в социалната мрежа „Twitter“, в която призна, че вероятно няма да играе отново във Висшата лига. Той също така обърна внимание и мениджъра на „нерадзурите“ Антонио Конте.

Освен всичко друго, белгиецът призна, че най-добрият му момент в фланелката на Интер досега е бил първият му гол.

„Комуникацията е ключова“, това заяви белгиецът по отношение на отличното му сближаване със съотборника си Лаутаро Мартинес.

„Най-добрата част от това да играеш в Милано е това да го правиш пред пълен „Сан Сиро“. Страхотно е, обичам го. Любимият ми гол за Интер беше вторият срещу Дженоа...Показах малко  умения тогава“, сподели Лукаку.

Запитан за най-вдъхновяващите слова на мениджърите, които е чул през цялата си кариера, белгиецът посочи тези на Антонио Конте.

„Конте, когато губехме с 2:0 срещу Милан. Той изобщо не крещи, той ни каза какво трябва да правим и къде да намерим място и ние си свършихме работата". Тогава Интер обърна градския съперник, за да го победи с 4:2.

Лукаку прекара голяма част от кариерата си в Англия, но, когато го попитаха дали някога ще играе отново във Висшата лига, той отговори негативно.

„Не мисля, но наистина обичах времето си в Евертън. И двете преживявания (Челси и Манчестър Юнайтед) бяха добри ... Хората могат да кажат, че за мен не е било толкова добре, но в единия клуб ми бе дадена възможност да дойда в Англия и да се уча от моите идоли. Другият дойде в точното време, за да направя крачка напред и да играя в Шампионската лига“, каза нападателят.

Лукаку беше помолен да каже и каква е разликата между Серия А и Висшата лига.

"Тактически тук те тестват всяка седмица...скоростта в Англия обаче е по-висока".