Нещата за Рома определено не се получават. Сезонът започна кошмарно, а „вълците“ изпитват сериозни затруднения. При назначението си във „вечния град“ Жозе Моуриньо бе посрещнат с големи очаквания и огромна еуфория от феновете. „Специалният“ също дойде с нагласата да направи от Рома отбор, който да се бори за отличията в Италия и на европейската сцена. Началото за португалеца обаче изобщо не е най-доброто. Проблемите в серия А са сериозни и все повече се задълбочават. Загубите следват една след друга, а грешките в защита са ужасяващи на моменти. Самият Моуриньо неколкократно постави цел пред „римския гранд“, завършване в топ 4 и участие в шампионската лига през следващия сезон.

Бившият мениджър на Интер, Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид дори заговори за спечелване на лигата на конференциите и най-после европейски трофей за Рома. Реалността обаче изглежда съвсем различна. Рома не постигна нито един успех в дербитата до момента през настоящия сезон. Поражения от Лацио, Ювентус и Милан, и равенство със състава на Наполи. Интересното е, че Жозе постоянно си намира оправдания за слабите изяви. Понякога са виновни съдиите, а друг път неговите играчи. Португалският специалист неколкократно вече се оплака и от липса на дълга скамейка и широчина в състава. Колкото и Моуриньо да обяснява, че се нуждае от нови попълнения, истината е, че резултатите ги няма.

Фактите сочат точно това, а някои от феновете на Рома вече започнаха да губят търпение. Част от „тифозите“ вече призоваха за промени, тъй като  те просто сравниха ситуацията и представянето на отбора с миналия сезон, когато начело бе Паоло Фонсека. Вижда се, че и сред феновете на „джалоросите“ има разделение, нещо, което по принцип също не бива да се случва. Едни призовават за търпение към Жозе и неговия проект, други настояват за незабавна оставка и назначаването на нов мениджър.

Със сигурност истината е някъде по средата, но вчерашната загуба от Венеция „преля чашата“ за много хора. Ръководителите сериозно трябва да се замислят за бъдещето, ако не искат Рома да изпрати поредния  си неубедителен сезон през последните години