Ювентус работи усилено за продажба на играчи. Торинският клуб се надява да генерира поне 80 милиона евро печалба от напуснали футболисти това лято. „Бианконерите“ са в деликатна финансова позиция, което беше изострено от неуспеха им да се класират за Шампионската лига след отнемането на 10 точки от актива им. Така клубът остана седми и ще играе в Лигата на Конференциите.

Ювентус вече завърши една продажба това лято. Деян Кулушевски премина в Тотнъм, което донесе на торинци около 30 милиона евро. Вестник "Гадзета дело спорт" описва как Ювентус е готов да приветства обратно Уестън Маккени и Денис Закария от техните сделки за заем във Висшата лига.

Надеждите са да се осигурят поне 40-50 милиона евро от дуото, като Галатасарай вече има интерес към МакКени.

Ситуацията е по-трудна с Артур Мело. Престоят на бразилеца под наем в Ливърпул беше пълен провал и това затруднява намирането на купувач за необходимата цена - около 32-33 милиона евро поради амортизацията.

При тази ситуация най-реалистичен е нов наем за Артур. Други играчи, които Ювентус може да продаде това лято, са Лука Пелегрини, Ханс Кавиля, Кони Де Винтер и Филипо Ранокия.