Отборът на Лацио запази шансовете си за зона Шампионска лига, след като постигна победа с 1:0 като гост на Сампдория в мач от 36-ия кръг на Серия А.

Римските орли спечелиха важните три точки, които във временното класиране им дават втората позиция с 66 точки, непосредствено след шампиона Ювентус.

Тимът на Сампдория също не се е отказал от участие в Европа, въпреки че усложни малко ситуацията си. След загубата тимът е на 6-о място с 54 точки, но може да бъде изместен от следващите го състави, тъй като остават още два кръга до края на шампионата в Италия.

Единственият гол в срещата падна през второто полувреме. В 54-ата минута Сантяго Джентилети не остави шансове на вратаря на домакините, след като засече топката при изпълнение на корнер за 1:0.

Само няколко минути преди това за състава на Сампдория можете да се разпише Самуел Ето'о, но не успя да реализира след соло изпълнението си.

Въпреки че „моряците“ създадоха добри положения след почивката, Лацио успя да вкара гол, а след това да удължи положението и да спечели така важните три точки.