Виляреал е на върха в Примера дивисион след първите шест изиграни кръга. „Жълтата подводница“ спечели с минималното 1:0 домакинството си на Атлетико Мадрид на „Ел Мадригал“ и по този начин се изкачи на лидерското място в испанското първенство. Единственото попадение в срещата реализира Лео Баптистао в 14-та минута.

Домакините поведоха в 14-та минута, когато Роберто Солдадо комбинира перфектно с Баптистао, а той изскочи на чудесна позиция срещу Ян Облак и вкара за 1:0.

Словенският вратар направи решаващо спасяване в 17-та минута, когато отрази удар на Роберто Солдадо.

Виляреал продължи да доминира и в 37-та минута Саму Кастийехо стреля с глава, а топката премина на сантиметри встрани от вратата на Облак.

Антоан Гризман можеше да изравни резултата в 45-та минута. Французинът се възползва от грешка на Виктор Руис и излезе сам срещу Ареола, след което стреля, но вратарят на Виляреал успя да спаси.

Атлетико Мадрид бе близо до това да вкара изравнително попадение в 89-та минута, когато Гризман и Кореа разиграха, а последният стреля, но Ареола успя да боксира в корнер.

Виляреал се изкачи на първо място в класирането с актив от 16 точки, а Атлетико Мадрид се намира на пета позиция с 12 точки. Това бе второ поражение за „дюшекчиите“ от началото на сезона, докато „жълтата подводница“ продължава да е без загуба.