Маестрото в халфовата линия на Барселона Шави Ернандес заяви, че това е най-силният отбор на каталунците през 13-те години, които той е в представителния тим на клуба.

Блауграна разби с 5:0 Реал Сосиедад в неделя вечер и отново е на върха в Примера дивисион, като в последните си шест мача съставът на Хосеп Гуардиола записа шест победи с впечатляващата голова разлика 26:0, включително и 5:0 над Реал Мадрид.

„Прекарал съм много години в този клуб и никога преди не сме били на това ниво. Лукс и привилегия е да се наслаждаваш на отбора на Барса в толкова добро състояние”, каза Шави, който е един от тримата номинирани за Златната топка, заедно със своите съотборници Андрес Иниеста и Лионел Меси.

„Играчите се наслаждават на всеки мач и чувстват лекота и комфорт на терена. Удоволствие е да играеш в този отбор. Този тим иска повече и не е уморен да се бори, и да печели титли.”

„Еспаньол не е губил точки на своя стадион и това ще бъде агресивен мач, припомняйки си, че ние все още не сме печелили там”, заяви Шави Ернандес преди дербито на Барселона през уикенда.