Барселона е в умопомрачителна серия с много голове в мрежите на съперниците и без нито един в своята, отбелязват статистиците в Испания. Откакто бразилецът от Виляреал Нилмар се разписа в 11-ия кръг от първенството във вратата на каталунците /3:1 за Барса/, вече 606 минути те не са допускали гол в официален мач.

В бройката влизат шампионатните срещи с Алмерия /8:0/, Реал М /5:0/, Осасуна /3:0/ и Реал Сосиедад /5:0/, плюс двата, реализирани срещу Виляреал след попадението на Нилмар /общо 23/. В сметка попадат и победите над Панатинайкос /3:0/ и Рубин /2:0/ в Шампионската лига. Така головата разлика в тази серия на „блауграна“ е вече 28:0.

Освен това, медиите на Пиренеите отчитат, че е възможно хората на Гуардиола да подобрят рекорда по резултатност в рамките на едно първенство. До този момент най-много попадения е реализирал Реал Мадрид на Джон Тошак /107/ през сезона 1989-90 г. До 15-ия кръг Барселона вече е вкарал 46 гола и ако запази резултатността си, ще финишира със 116 топки в противниковите мрежи.