Практичен, но много ефективен отбор на Барселона. Това видяха зрителите на първия двубой на каталунците срещу Манчестър Юнайтед в 1/4-финалите на Шампионската лига (1:0).

Тимът взе ранна преднина - още в 12-ата минута (автогол на Люк Шоу) на "Олд Тарфорд", а до края бе безгрижен в защита и обезличи силните страни на съперника. Това е първият успех за каталунците в митичния дом на Юнайтед. 

Барса показа гъвкавост - преди гола и след него. Иберийците тръгнаха настъпателно, взеха топката в свое притежание и стигнаха до така ценното попадение. След това Ернесто Валверде прибра своя отбор и с по-голяма предпазливост затвори мача. Меси не блесна с кой знае какво, но пък Пике и Ленгле направиха учебникарски мач в защита.

За гола Барса обаче си бе все същата Барса. Преди него гостите не дадоха топката на Юнайтед, правейки 47 последователни паса, а всичко започна от Марк Андре Тер Стеген. Кълбото след това премина през всички останали 10 играчи преди Луис Суарес да стреля с глава от малък ъгъл, а кълбото да се отбие в Шоу и да влети в мрежата на домакините.

И всичко в рамките на 194 секунди (3,23 минути). 

Френки Де Йонг е новият господар в средата на терена