Европейските грандове Барселона, Реал Мадрид и Байерн са по петите на Лука Йович. Голмайсторът на Айнтрахт Франкфурт ще бъде едно от най-желаните имена през лятото, а агентът му Фали Рамадани вече сондира интересите.

Един от малкото, които знае истинското желание на Йович обаче е неговият баща Милан. А той дори даде увереност на Айнтрахт, че синът му може и да остане във Франкфурт, защото няма особен интерес към промяна.

"Лука има запитвания. От Барселона също. Но той няма интерес. Той не знае, дали ще може да играе футбол там", сподели Милан пред "Билд" от родното село на сина си Батар.

"Преди няколко дни той беше тук и ми каза: 'Татко, не става дума за пари. Искам да играя футбол'. Той иска да играе с Айнтрахт в Шампионска лига и да остане. С другите момчета в отбора е свързан приятелски."

Самият Йович бе заявил, че ако Айнтрахт стигне до Шампионска лига, то той ще остане в отбора. Само че самият клуб може да бъде принуден да го продаде при много примамлива оферта. "Лука не иска да бъде срещу Айнтрахт. Ако клубът му каже: 'Трябва да изкараме пари от теб', тогава той няма да бъде срещу интересите на клуба."