Сантиаго Солари дебютира с победа начело на Реал Мадрид - 4:0 мад Мелия за Купата на Испания.

Бившият халф замени уволнения Жулен Лопетеги начело на "Белия балет" в началото на седмицата.

Очаква се Реал да назначи нов треньор в следващите две седмици, но не е изключено Солари да продължи да води първия тим за постоянно - а клубът вече има положителния опит от това със Зинедин Зидан.

В двубоя с Мелия се видяха някои любопитни детайли, с които аржентинецът внесе повече настроение в залинелия европейски клубен шампион.

Да, съперникът със сигурност не е от нужния ранг, от който да се правят генерални изводи за играта на мадридчани, но Реал вкара четири гола, не допусна нито един и видимо е по-спокоен психически след фиаското в "Ел Класико" (загуба с 1:5 от Барселона на "Камп Ноу") и последвалото уволнение на Лопетеги.

Винисиус Жуниор

Най-съществената промяна в състава на Реал бе включването на бразилеца Винисиус Жуниор. 18-годишният суперталант на "белите" пристигна през това лято от Фламенго (въпреки че бе спазарен година преди това за 60 млн. евро). Лопетеги даде едва 12 минути на бразилеца, който се подвизаваше по-често в Б отбора на Реал - Кастиля. Още в първия си мач обаче Солари заложи на Винисус и той не разочарова. Пробиви по крилото, феерия от технически умения, асистенция за гола на Асенсио, една греда, свежест и живец. Младият играч има какво да даде на този отбор, а това се видя най-ясно срещу Мелия, когато бе най-добрият в "бяло" (в случая в оранжево заради цвета на екипите на Реал в двубоя) на терена.

Марко Асенсио

Любопитна бе позицията на нападателя Марко Асенсио в схемата на Солари. Обикновено играчът от Майорка се подвизава по едно от двете крила - в схема 4-3-3. Сега, в същата формация, Асенсио бе дръпнат в халфовата линия, редом до Дани Себайос и Маркос Йоренте, за да остави място на Винисиус по левия фланг на нападението. От тази позиция Асенсио изглеждаше много по-уверен с пробивите си от дълбочина. Сякаш именно мотор в центъра е нужен на Реал, за да събуди в себе си креативността в средата на терена, където Кроос, Модрич и Касемиро изглеждат изцедени на максимум. След почивката Бензема бе заменен, а Асенсио отново застана на позицията на "фалшив нападател".

Алваро Одриасола

С оглед на контузията на Дани Карвахал, Солари заложи на Алваро Одриасола отдясно на защитата. Най-скъпият играч в селекцията на Реал през това лято не игра "Ел Класико" за сметка на силно разочаровалия Начо Фернандес. Одриасола се включваше силно по десния фланг, асистира за гола на Бензема и като цяло нямаше момент, в който да се забележи колебание в играта му. 

Кадри от школата

Солари заложи и на двама дебютанти в двубоя с Мелия - Хави Санчес (централен бранител) и Кристо (нападател). Преди два дни аржентинецът им бе треньор в школата, но сега тримата се събраха в първия отбор. С оглед на колебанията на Реал в тази зона, не е изключено Солари да даде още минути младежите в следващите мачове (ако и самият той остане начело на отбора).

Още по темата:

Солари е най-младият треньор на Реал в ерата "Перес"

Сантяго Солари изведе Реал на първа тренировк

Кой е Сантиаго Солари и може ли да се превърне в новия Зидан?

Край на мъките: Реал Мадрид уволни Лопетеги

Солари – четвъртият аржентински треньор на Реал Мадрид

12-те треньорски глави, които паднаха в Реал Мадрид при Флорентино Перес

"Бройките" на Флорентино: 13 треньора за 15 години

Реал Мадрид с тежки думи на ряздяла с Лопетеги