Уволнението на Жулен Лопетеги като наставник на Реал Мадрид приближава клубния президент Флорентино Перес до легендарния бивш лидер на клуба Сантиаго Бернабеу по този показател. Тревожна за феновете на „белия балет” обаче трябва да бъде тенденцията, която се забелязва при настоящия бос.

Бернабеу като президент на Реал е лидер по сменени треньори, докато е начело – правил го е цели 16 пъти. След днешното решение за освобождаването на Лопетеги неговият наследник (засега Сантиаго Солари е обявен само за временен наставник) ще бъде общо 13-ият при Флорентино.

Голямата разлика произтича от това колко време Бернабеу и Перес са били начело. Легендата на Реал, чието име грее върху стадиона, е извършил своите рокади в рамките на 34 сезона. Флорентино е изкарал почти 15 години и половина в двата си периода начело.

По принцип легендата гласи, че Бернабеу се е ръководил от виждането, че всеки един назначен от него специалист трябва да изкара своя контракт докрай, освен ако специалистът сам не поиска да си тръгне. Това не е съвсем вярно, защото през тези 34 години единствено Мигел Муньос задържа поста за 14 сезона (1960-1974).

Още по темата:

Разкриха двете причини да няма договор между Реал и Конте

Бащата на Лопетеги скочи на Перес още преди уволнението

Антонио Конте иска дългосрочен договор с Реал Мадрид

Куртоа стиска палци да не работи отново с Конте

Съблекалнята на Реал скочила при възможността за завръщане на Моуриньо