Ръководството на Реал Мадрид уволни Жулен Лопетеги. След заседание на Борда на директорите стана ясно, че специалистът повече няма да води Белия балет.

Преди обед Жулен Лопетеги води последното занимание на звездите на испанския гранд, а тази вечер след срещата на босовете новината бе официално съобщена.

Ръководството на клуба има срок от 14 дни, в които да обяви името на новия наставник. В противен случай може да се стигне до санкция.

"Считано от днес, 29 октомври, Бордът на директорите прекратява договора на Жулен Лопетеги", се казва в официалното съобщение на клуба.

Клубът все пак благодари на Жулен Лопетеги и целия му екип за усилията и работата.

Временно позицията ще бъде заета от Сантяго Солари, който досега води втория тим на Реал Мадрид. Във вторник специалистът ще изведе футболистите на първо занимание. Това е дебютно назначение за Солари на ниво първи отбор.

Първото изпитание за него ще бъде срещу третодивизионния Мелия на 1/16-финалите в турнира за Купата на краля.

Най-вероятно Солари ще води отбора срещу Валядолид и Виктория Пилзен.

До последно в медиите се спрягаше името на Антонио Конте, но по-рано през деня стана ясно, че специалистът няма да акостира на „Сантяго Бернабеу”.

Кариерата на Жулен Лопетеги бе изключително кратка в Реал Мадрид. Той престоя на пейката в продължение на 14 мача, като започна и завърши с поражение. Първият му двубой беше срещу Атлетико Мадрид за Суперкупата на Европа, а последното вече нямаше как да бъде преглътнато – 1:5 от Барселона на „Ноу Камп”.

Жулен Лопетеги напуска позицията си, като оставя Реал Мадрид на 9-о място в класирането на Ла Лига, на седем точки след каталунците, и по-ниско в подреждането от отбори като Алавес, Еспаньол, Валядолид, Леванте и Хетафе.

Последната победа на отбора е на 2и септември срещу Еспаньол или повече от месец в първенството. 

"Бройките" на Флорентино: 13 треньора за 15 години