Присъдата на наставника на Реал Мадрид Жулен Лопетеги е прочетена и той няма да ръководи повече отбора, остава само изпълнението ѝ. И това ще се случи формално след заседанието на борда на директорите на "белия" клуб в 20:00 часа българско време тази вечер. 

На него президентът Флорентино Перес ще информира колегите си за решението да се раздели със специалиста, а те се очаква да го подкрепят единодушно. След края на заседанието се очаква и официалното потвърждение на уволнението, което се очаква да излезе към 20:30 часа българско време. 

Дотогава обаче Лопетеги най-съвестно изпълнява задълженията си начело на "кралете". Той изведе тима на възстановителна тренировка тази сутрин, а се очаква следобед да има и други занимания с отбора на базата във "Валдебебас". 

Веднага след уволнението му се очаква да бъде проведен и последният разговор с наследника на Лопетеги - Антонио Конте. Италианецът е дал принципното си съгласие да води отбора, но се очаква да бъде представен пред феновете едва в петък, за да има достатъчно време да бъде подписан и оформен договорът му. 

Това означава, че мачът с Мелия за Купата на Краля в сряда ще бъде водена от Сантяго Солари, който е начело на втория отбор на Реал Мадрид. А дебютът на Конте ще бъде в домакинството на Валядолид на 3 ноември.