Жулен Лопетеги все още не е официално освободен от поста си начело на Реал Мадрид, но дори близките му вече изглежда се досещат за съдбата му. Това си личи от думите на баща му Хосе Антонио Лопетеги, който даде интервю пред вестник "Ел Мундо". 

В него той нападна президента на "белите" Флорентино Перес, макар да не назова директно името му. Според него, с продажбата на Кристиано Роналдо през лятото, на сина му са "откраднати 50 гола на сезон", защото не му е взет и заместник. 

"Кристиано Роналдо беше добър футболист и макар да беше малко наперен, той вкарваше по 50 гола на сезон. Да, всеки има своите дефекти, но той не спираше да вкарва. И сега липсва на отбора, просто Реал няма изявен голмайстор."

"Те го продадоха и не му купиха заместник. Говореха за Неймар, за Мбапе, но не купиха никого. Тези хора от ръководството откраднаха 50 гола от сина ми", сподели Лопетеги-старши пред вестника и продължи с изказването си. 

"Жулен трябваше да се примири със състава, който има. Не ме разбирайте погрешно, той само хвали тези момчета и според него те са страхотни. Той не ги вини за нищо. Но когато нямаш материал, просто нямаш материал и няма как да работиш и да постигаш резултати", заяви още Хосе Антонио Лопетеги.