Само до преди няколко часа Антонио Конте изглеждаше 99.9% сигурен за нов наставник на Реал Мадрид. Но това беше преди агентът му да долети в испанската столица и да седне на масата за финални преговори с президента Флорентино Перес. 

След тях медиите в Испания единодушно обявиха, че сделката се бави, а Сантиаго Солари ще бъде обявен за временен треньор веднага след уволнението на Жулен Лопетеги, което се очаква до края на деня в понеделник. 

Разкриха се и двете основни причини за неразбирателството между Конте и Реал към този момент. Според Goal, главната пречка всъщност е забавянето в преговорите между "белите" и бившия клуб на италианеца Челси за неустойката от 10 млн. паунда. 

Ако Конте не си намери клуб до края на настоящия сезон, той ще прибере въпросната сума заради предсрочно прекратения му договор с лондончани. Той се надяваше Реал да му я изплати и да прекъсне всякакви отношения със "сините" от английската столица, но "кралете" също не могат да постигнат разбирателство с английския клуб по този казус. 

Освен това Конте е поискал и договор с множество клаузи за неговата сигурност на "Сантиаго Бернабеу", което също е забавило преговорите. Засега шефовете в Мадрид не са се отказали от услугите му, но се оказва, че разговорите няма да са толкова лесни, колкото се очакваше в неделя. 

Точно затова може да се окаже, че всъщност Солари ще остане поне до средата на ноември, докато се избистрят всички детайли по договорката с италианския специалист. Ако вариантът с него пропадне, аржентинецът може да получи поста за постоянно.