Реал Мадрид е в криза. Без съмнение. Говори се за нечувани трансфери - Кристиано Роналдо си заминава, а Неймар пристига с първия самолет от Париж. На пангара няма кой друг да е освен старши треньорът на тима Зинедин Зидан. 

Голям провал за Реал Мадрид!

Зверско напрежение тегне върху френският спецалиалист, чийто успехи за 2 години, бяха заличени с един слаб полусезон. Зидан има зад гърба си 8 титли, откакто е начело на "белите". Да не забравяме, че сред тези 8 попадат и двата последователни триумфа в Шампионската лига.

Кристиано поискал трансфер, Реал го пуска само за Неймар

Всичко това обаче остава в историята. 45-годишният специалист сам призна, че бъдещето му е заложено на карта, след поредния здрав резил от началото на кампанията. Мадридчани отстъпиха с 1:2 в четвъртфиналите за Купата на Краля срещу Леганес и по този начин загубиха шансовете си за втори трофей през сезона. На практика Реал може да се сбогува с Ла Лига, тъй като изостава с 19 точки от лидера Барселона и в момента заема 4-ото място. Още по-страшно би станало, ако изпаднат извън четворката, като Виляреал и Севиля заплашително надничат иззад гърба на "белите".

Роналдо побесня, иска да има изгонени играчи след провала

Искрица надежда продължава на мъждука в сърцата на феновете, тъй като поне шансовете за трета поредна титла от Шампионската лига са живи. Обаче на пътя на момчетата на Зидан към четвъртфиналите стои не кой друг, а френският новосформиран гигант Пари Сен Жермен. Наставникът на парижани Унай Емери също се е насадил на пачи яйца, а непрекъснатите слухове по адрес на бъдещето му не престават да обикалят световните медии. Дори се заговори, че ПСЖ обмисля да вземе именно Зидан при раздяла с испанския специалист.

Иначе самият Зидан няма как да прави чудеса с формата на футболистите, които сякаш с всеки изминал мач се сриват все повече и повече психически. Лека нотка на оптимизъм вля гръмкото 7:1 срещу Депортиво в мача от испанското първенство, но и този ентусиазъм бързо утихна.

Посърналият Зидан: Провалих се, но аз ще водя Реал с ПСЖ

Португалската звезда Кристиано Роналдo също се намира в най-лошата си форма в своята кариера, а до голяма степен по този начин малко по малко се разрушава основният стълб в състава. Освен това непрестанни неразбории между президента Флорентино Перез и нападателя убиват още повече настроението, както на треньори, така и на футболисти. По всяка вероятност има поне доза истина в слуховете, които изпращат Роналдо къде ли не по света, а доказателство за това са слабите резултати без вдъхновената му игра.

Статистиката сочи, че преди този сезон Реал Мадрид, под ръководството на Зидан, е спечелил 65 от 88 мача. Това са равнява на стабилните 74%. Този сезон обаче "белите" са спечелили 22 от 36 мача или 60%. 

Реал Мадрид по-близо до изпадащите, отколкото до Барселона

Да не говорим, че за адекватна трансферна политика и дума не може да става. През летния прозорец "белите" привлякоха Тео Ернандес и Дани Себайос, но и двамата все още са младоци и имат нужда от време, за да развият качествата си. При зимата пък освен за изходящи трансфери, като че ли за някаква кардинална промяна не се говори. Разбира се, не само Роналдо не е във форма. Иско, Карим Бензема, Гарет Бейл все огромни имена, които някакси загубиха блясъка си за няколко месеца и вече даже биват открито освирквани и оплювани от привържениците. 

Агентът на Бензема: Карим не заслужава да бъде освиркван, това е липса на уважение

Най-много се обсъждаше пристигането на вратаря Кепа Арисабалага от Атлетик Билбао, ама и той накрая преподписа договора си. Е, има определени слухове, които изпращат в комплект две от звездите на Челси Тибо Куртоа и Еден Азар в Реал, но в момента по-скоро звучат илюзорни, отколкото реалистични.

Рамос: Загубата от Леганес не е позор, а провал

Не е ясно накъде ще задуха вятъра, но въпросителните, които остават са свързани без съмнение с неясното бъдеще на Зидан и Роналдо. Накъде без Зидан? Накъде без Роналдо? Накъде и без двамата?