Въпреки че Реал Мадрид отнесе звучен шамар и на практика остана без възможност да спечели трофей на домашната сцена този сезон, наставникът Зинедин Зидан е уверен, че няма да бъде уволнен. Поне в обозримото бъдеще. 

"Белите" паднаха с 1:2 у дома от скромния Леганес и отпаднаха на четвъртфиналите за Купата на Краля, но френският специалист е категоричен, че ще води тима си минимум в битките с Пари Сен Жермен в Шампионската лига през февруари и март. Той обаче пое изцяло вината върху себе си за конфузното отпадане. 

Леганес написа история при голям провал за Реал

"Толкова много съм ядосан, че не мога да го опиша. Нямахме право да отпадаме, особено след хубавия резултат в първия мач. Отговорността обаче е изцяло моя. Футболистите знаят какво направиха, но аз съм треньорът, аз трябва да намирам решенията."

"Няма как да обвиня играчите си. Те се опитваха до последно. Играеха, тичаха, държаха топката. Може би зле, но се опитваха. Те имат част от вината, защото са на терена, но пълната отговорност е за мен, защото аз съм треньорът", заяви Зидан и изрази оптимизъм, че постът му не е застрашен, въпреки чутовния провал. 

"Естествено, че аз ще съм на пейката в мачовете с Пари Сен Жермен, вие кого очаквате да видите там? Това е повече от ясно. Аз съм треньорът, аз трябва да намеря решенията и да се справя със ситуацията."

"И, честно казано, решенията ги намираме, но недостатъчно често, недостатъчно регулярно. Трябва просто да приема ситуацията и да се боря, както съм правил винаги. Ще продължа да работя и да търся изход", заяви Зидан.