Манчестър Юнайтед, Арсенал и Челси са сред тимовете, които се интересуват от спортния директор на Разен Балшпорт Лайпциг Пол Мичъл, пише Скай Спортс. Роденият в покрайнините на Манчестър бивш футболист е определян като един от най-добрите откриватели на таланти, което привлича вниманието на топ клубовете. Той набра популярност с работата си в Саутхемптън и привлече за ниски суми играчи като Садио Мане, Грациано Пеле и Душан Тадич. През 2014 г. Мичъл подсили Тотнъм и помогна много за израстването на клуба. Деле Али, Киърън Трипиър и Тоби Алдервейрелд са също негови трансфери. През март 2017 г. напусна лондончани за проекта на РБ Лайпциг и оттогава досега отговаря за развитието на младите футболисти в отбора и намирането на нови, евтини и качествени попълнения.

Според Скай германския клуб е предложил нов договор на Мичъл, който е до 2025 г. и е със значително завишени финансови условия. „Биковете“ се надяват той да остане и с пристигането на Юлиан Нагелсман през лятото тимът да атакува „Сребърната салатиера“ в Бундеслигата.

Манчестър Юнайтед вече обяви намеренията си да назначи спортен директор, но удари на камък с привличането на Мончи, който е без работа, след като напусна Рома. В Арсенал също не сполучиха с Мончи и продължават да търсят заместник на Свен Мислинтат, който подписа с Щутгарт вчера. Челси е без спортен директор, откакто нигериецът Микаел Еменало напусна клуба през ноемвмри 2017 г. С оглед забраната за трансфери клубът ще се нуждае от човек с опит, който може да развива млади играчи.

Остава да видим дали Мичъл ще предпочете завръщане във Висшата лига или ще остане в РБ Лайпциг. /БГНЕС