Старши треньорът на РБ Лайпциг Доменико Тедеско се надява, че опитът на неговите играчи може да направи разликата във финала за Купата на Германия срещу дебютантите от Фрайбург на Олимпийския стадион в Берлин по-късно днес.

Много футболисти на Лайпциг играха на финалите през 2019 и 2021 година, когато отборът загуби съответно от Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд, а Тедеско се надява, че ще имат късмет при третия път.

"Някои от нашите момчета имат опит във финали. Вярвам, че е предимство за футболиста, ако може да се поучи от този опит", каза специалистът.

Капитанът Петер Гулачи, един от тези, които играха в двата загубени финала, се зарече, че отборът ще даде всичко от себе си, за да вземе най-накрая трофея, който ще бъде първият за клуба.

"Желанието ни е огромно. Ще дадем всичко от себе си. Знаем какво означава титлата за клуба, за града и за региона", заяви вратарят.

Тедеско изрази надежда, че техният голмайстор Кристофър Нкунку ще се представи както през изминалите седмици, но в същото време няма да подцени Фрайбург, който завърши само на две места зад Лайпциг на шестата позиция и ги нарече "германски топ клуб".

Фрайбург ще играе на първия си голям финал. Старши треньорът Кристиан Щрайх няма определени очаквания.

"Би било чудесно, ако спечелим Купата. Но ако не я спечелим, това не е краят на света. Прекрасно е да съм тук. Щастливи сме, че имаме този акцент в края на един изключителен сезон за клуба", заяви треньорът.

Щрайх спечели три пъти Купата на страната при юношите в миналото, след което пое първия отбор преди 11 години.