Новият треньор на Олимпик Марсилия Мичел записа фантастичен дебют. Неговият тим победи с категоричното 6:0 Троа в мач от 3-ия кръг на френското първенство.

На Стад Велодром домакините направиха истинско шоу за феновете си, след като реализираха от красив, по-красив гол.

Впечатляващите изпълнения започнаха още в 19-ата минута на срещата. След прекрасно центриране отляво, Миши Батчуай засече с глава, топката се отби в гредата, но след това отблизо Абделазис Барада я забоде в мрежата за 1:0.

Малко след подновяването на играта, в 47-ата минута, последва центриране от корнер, а Ласана Диара засече от далечна дистанция и с мощен удар направи резултата 2:0.

Доминацията на домакините продължи. В 56-ата минута отново Миши Батчуай демонстрира прекрасните си футболни заложби. 21-годишният белгийски играч пое топката на централната линия, напредна, справи се със защитата на съперника, като навърза няколко бранители, и с премерен удар реализира за 3:0.

В 63-ата минута Олимпик Марсилия покачи на 4:0. Брилянтното попадение направи впечатление на всички зрители. След центриране, другият млад играч на тима Лукас Окампос вкара топката в мрежата след акробатично изпълнение в наказателното поле.

В края на срещата, в 87-ата минута Марсилия увеличи преднината си на пет гола. Суние загуби топката при изнасяне на топката, Батчуай пое топката, но след като падна в наказателното поле Ромен Алесандрини завърши започнатото за 5:0. Белгиецът обаче не бе казал последната си дума, след като вкара второто си попадение за 6:0 в 89-ата минута. Останаха съмнения за засада при положението, но въпреки това голът бе зачетен от съдията.

С първата си победа в шампионата Олимпик Марсилия заема 13-о място с 3 точки, а Троа е на 17-о с 2 пункта. Лидер е ПСЖ с пълен актив от 9 точки.