Отборът на ПСЖ сломи Лион с 1:0 в мач от 8-ия кръг на Лига 1. Единственият гол падна още в 5-та минута и бе дело на Лионел Меси.

Guilliver/GettyImages
8 снимки

ПСЖ гостува на "Олимпийски парк Лион", но започна двубоя много силно и надъхано. Още в 5-та минута Меси откри резултата. В 8-та минута пък се стигна до разбъркване в наказателното поле на домакините и Фабиан Руис стреля, но след рикошет топката мина над вратата. Отново ПСЖ имаше шанс за гол през 15-та минута, когато Килиан Мбапе обстрелва вратата по земя, но вратарят Антони Лопеш направи страхотно спасяване.

Лион организира първата си по-опасна атака в 19-та минута, но тя завърши с доста разочароващ удар на Муса Дембеле, който прати топката много встрани от вратата.Доста по-добра възможност за домакините се откри в 21-вата минута, когато Лаказет бе изведен зад защитата и стреля с глава, но покрай вратата. Минута по-късно и Карл Токо-Екамби се озова на стрелкова позиция и отправи точен удар, но в ръцете на Джанлуиджи Донарума.

"Хлапетата" изравниха играта в средата на полувремето и създадоха нови две добри положения. Първо в 29-ата минута Александре Лаказет проби през центъра и стреля, но право в ръцете на Донарума. След това в 30-ата минута и Карл Токо-Екамби почти от същата позиция шутира силно по земя, но на сантиметри от вратата. ПСЖ обаче отговори със страхотен пробив на Мбапе, който от аутлинията опита по-скоро пас, но след намесата на вратаря Антоин Лопеш топката за малко да се озове във вратата му.

Втората част започна с огромен шанс за гостите. Меси отправи удар към вратата и защитник изчисти топката с глава на голлинията. И Неймар и Меси направиха пропуски, които лишиха ПСЖ от един гол, който да успокои мача. А аржентинецът блестеше. В 77-та минута отново той затрудни вратарят на домакините, но резултата остана същия след добра намеса на стража.