Контузията, която получи звездата на Пари Сен Жермен Неймар при успеха с 2:0 над Страсбург за Купата на Франция, е същата като тази, от която бразилецът страдаше в началото на 2018 година. Такава информация разпространи френското издание Le Parisien, което се позова на свои близки източници от клуба.

Твърди се, че медицинските прегледи са установили счупване на петата метатарзална кост в стъпалото на десния крак. Тепърва ще се преценява дали нападателят отново трябва да се подложи на операция.

Лекарят, които извърши хирургическата интервенция през 2018 година – Родриго Лемар, вече е в Париж, за да анализира настоящата ситуация. Ако медиците стигнат до заключение, че е нужна още една операция, то прогнозите са, че голмайсторът ще бъде извън игра поне до края на април.

През 2018-а година Неймар получи травмата по време на шампионатната победа над Олимпик Марсилия в края на февруари. Тогава той бе извън игра до май месец.

В края на миналата седмица бащата на Неймар възропта от грубата игра спрямо сина му. Неймар-старши пусна емоционално послание в профила си в една от социалните мрежи.

Още новини: 

Шансовете Неймар да играе срещу Юнайтед са минимални 

Тухел: ПСЖ все още не е наясно с контузията на Неймар