Бащата на звездата на Пари Сен Жермен Неймар избухна в защита на сина си. Неймар-старши публикува емоционално послание в профила си в една от социалните мрежи, където заяви, че е уморен от социалистическата система във футбола.

Неймар може да изпусне първия осминафинал с Ман Юнайтед

Поводът за гневната реакция на родителя е поредната травма, която получи наследникът му в мача за Купата на Франция срещу Страсбург (2:0). Според бащата, срещу сина му се играе твърде грубо, а съдиите не се намесват, за да пресекат тези прояви.

Ето и какво написа Неймар-старши:

„Световното през 2014-а

Едно необмислено влизане, без смисъл. Всичко добре, приемаме съдбата, няма какво да направим. Мислехме, молехме се и стигнахме до заключението, че синът ми е имал късмет, защото можеше да стигне до инвалидна количка. Благодарение на Бога, това не се случи и продължихме напред.

Модиал 2018‘

Настъпване по глезена, когато е извън игра. Каза се, че няма нищо и напротив, че той е симулирал. Имаше ВАР, целият свят го гледаше, но накрая Неймар излезе виновен.

Купа на Франция 2019

4 последователни нарушения при една и съща ситуация (!!), докато загуби баланс и след това се контузи. Ако синът ми падне, се казва, че се гмурка като в басейн. Ако опита да избяга от фаула, симулира. Боже мой, това е ужасно, той все е отговорен.

Придружавам сина ми на мачовете му от години насам, без да съм пропуснал нито един.

Когато беше малък, бе по-слаб от останалите и все го предупреждавах: „Не се блъскай с тях, това е закон на физиката, ще загубиш. Ако искаш да спечелиш, бъди бърз. Ако не успееш, избегни контакта. Удар във въздуха не може да предизвика счупване, но при приземяването, това може да се случи“. Съвети от баща.

За удара, който получи през 2014 година, няма съвет, който да го защити. За такава защита е нужен съдия. Настъпване извън игра…няма начин, нужен е арбитър. Поредни фаулове, типични за антифутбола, отново не може да се защитим. Пак трябва да се намеси реферът.

Това не е плач на баща, не, а повик на умората от тази социалистическа система във футбола - „всички са еднакви“. ДА ДРИБЛИРА?, не може. ДА ИМА ТАЛАНТ!, не може.

Уморен съм от медии, които са по притеснение за резултатите на материалите си. „Знаеш…че животът винаги продължава, футболът също, а дежурните експерти продължават с проучванията си „Дали Неймар заслужава да получи картон“.

 Съжалявам, казвам най-малкото, защото волята ми е да ви пратя на…

Синът ми, както винаги, вече се изправи и започна отначало. Сега се възползвайте, запазете отровата си. Но се гответе, защото той винаги се връща по-силен“.

Неймар за Реал Мадрид: Когато има нещо сигурно, ще говорим