Александър Лаказет, един от най-талантливите френски нападатели на своето поколение, е готов да поведе олимпийския отбор на Франция към медалите в Париж 2024. Горд, че неговият идол от детските години, Тиери Анри, му е възложил тази отговорност, Лаказет вярва, че подкрепата у дома ще бъде ключова за успеха на "петлите".

Нападателят, който за последно игра за националния тим на Франция през 2017 година, сподели в интервю, че олимпийският отбор на страната се е превърнал в сплотен колектив преди началото на Игрите. "Всички имаме една и съща амбиция – да достигнем докрай и да спечелим медал. Ние сме у дома и това наистина ще ни мотивира. Тактически Анри определено е далновиден и иска най-вече да се забавляваме и да направим шоу за зрителите", заяви 33-годишният Лаказет пред официалния сайт на ФИФА.

Тиери Анри, един от легендарните френски футболисти и настоящ старши треньор на олимпийския отбор, е вдъхновил играчите със своя подход и тактическа визия. Неговата цел е не само да постигне успехи, но и да осигури зрелищни мачове за феновете. Анри е успял да създаде атмосфера на сплотеност и колективен дух, което според Лаказет е ключово за техния успех.

Олимпийските футболни отбори се състоят основно от играчи до 23 години, но всяка страна има правото да включи и трима футболисти над тази възраст.

Франция започва кампанията си в група "А" с мач срещу САЩ в Марсилия в сряда, два дни преди официалната церемония по откриването на Игрите в Париж. Очакванията са високи, а Лаказет и съотборниците му са готови да дадат всичко от себе си, за да донесат медали за страната си.