Българската тенисистка Виктория Томова е готова за участието си на Олимпийските игри в Париж, което ще започне през уикенда – в събота (27 юли) или неделя (28 юли). Според информация, публикувана от Българския олимпийски комитет, програмата на българското участие на най-големия спортен форум е вече ясна. Церемонията по откриването ще се състои ден по-рано, на 26 юли, с начален час 19:30.

Томова, която официално се класира за Игрите след доброто си представяне на Ролан Гарос, все още не знае коя ще бъде нейната опонентка в първия кръг, тъй като жребият предстои да бъде изтеглен. В случай че успее да преодолее началната фаза, следващият двубой на първата ни ракета ще се състои на 29 юли, а евентуалният осминафинал ще бъде на 30 юли.

Томова завърши силно сезона на клей, като достигна до полуфинал на WTA 250 турнира в Рабат и отстрани Екатерина Александрова в първия кръг на Ролан Гарос. Тези постижения помогнаха на българката да дебютира в Топ 50 на световната ранглиста, където понастоящем заема №49.