Президентът на Руския футболен съюз (РФС) Сергей Фурсенко трябва да си подаде оставката от поста, смятат слушателите на Радио Ехото на Москва. Съгласно социологическо проучване, което се провежда в момента и все още не е завършено, 94,7 процента от събраните до момента гласове са за тази стъпка на Фурсенко.

Както е известно, Русия се провали на Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна, а след като беше ясна съдбата на треньора Дик Адвокат, перфектният виновник е Фурсенко. Запалянконвците, които се включиха в радио-предаването, ог обвиняват не само за слабата игра на националния отбор, но и за цялото състояние на руския футбол в момента. 2,7 процента от анкетираните смятат, че президентът на РФС трябва да остане на поста си, а още толкова са се затруднили да дадат конкретен отговор.

Самият Фурсенко все още е в Полша на продължаващото Европейско първенство, но не отказва разговори с журналистите и запазва добрия тон. На въпрос как оценява представянето и дали чувства вина, той отговаря: "Давам си сметка за всичко, което става. Но сега мълча, стиснал зъби."