Днешният жребий за Евро 2012 доведе до отчаяние датчаните, които се паднаха в една група с отборите на Германия, Холандия и Португалия.
„Датският кошмар стана действителност, пише в електронното си издание вестник "Политикен". Това е най-лошата група, в която можехме да се паднем. Не е изключено датският национален отбор отново да напусне турнира в самото начало".

„Разбира се, ние сме фаворити“, каза с горчиво-иронична усмивка старши треньорът на датския национален отбор по футбол Мортен Олсен пред телевизионния канал ТВ2 и нарече „групата от динамит“.

След това, вече със сериозен вид, Мортен Олсен каза: „Това наистина е една от най-лошите групи, в които можехме да се паднем“.

Мортен Олсен знае какво трябва да направи датският отбор, за да оцелее в "терористичната група":" Ние трябва да вдигнем летвата много високо и да държим всички играчи в най-добра форма. И освен това трябва да ни се усмихне късметът".

В заключение Мортен Олсен каза: "Във всеки случай ние сме аутсайдери, но ми позволете да се надявам, че можем да постигнем успех в последния мач с Германия".