Полша – Гърция е двубоят, с който официално ще бъде открито Европейското първенство по футбол догодина. Това отреди тегленият днес жребий за груповата фаза на надпреварата, която ще се проведе в Полша и Украйна. Първият мач от група А ще се играе на 8 юни във Варшава, а финалът на турнира е на 1 юли в Киев.Останалите два тима, които допълват група А са отборите на Русия и Чехия.

Най-голямо впечатление прави разпределението на тимовете в Група B, в която попаднаха Холандия, Дания, Германия и Португалия.

Европейският и световен шампион Испания пък ще започне защитата си на титлата с мач срещу Италия, след като двата тима попаднаха заедно в Група C. Компания им правят отборите на Ейре и Хърватия.

В последната Група D, единият от домакините Украйна ще стартира със сблъсък срещу Швеция. А в същото време Франция ще се изправи срещу Англия.

На церемонията в Киев също бе представена и официалната топка на турнира, която ще носи името ""Tango 2012. Шампионатът в Полша и Украйна ще бъде последният, който ще се проведе във формат с 16 отбора. Както вече е известно на следващата надпревара ще участват 24 тима.

Ето и пълният жребий за Евро 2012:

ГРУПА A ГРУПА B ГРУПА С ГРУПА D

1. Полша

2. Гърция

3. Русия

4. Чехия

1. Холандия

2. Дания

3. Германия

4. Португалия

1. Испания

2. Италия

3. Ирландия

4. Хърватия

1. Украйна

2. Швеция

3. Франция

4. Англия

Евро 2012 ще стартира на 8 юни и ще завърши на 1 юли, когато ще бъде определен и шампионът на Стария континент.

Ето и разпределението по урни:

Първа: Полша, Украйна, Испания, Холандия

Втора: Германия, Италия, Англия, Русия

Трета: Хърватия, Гърция, Португалия, Швеция

Четвърта: Дания, Франция, Чехия, Република Ирландия