Националният отбор на Русия може да бъде лишен от шест точки в груповата фаза на следващото европейско първенство - Евро 2016, заради поведението на феновете преди мача с Чехия на настоящия шампионат. УЕФА заплаши руската федерация, че ще приложи тежката санкция, тъй като органите на реда са безсилни спрямо разюзданите действия на привържениците на „Сборная“. Засега наказанието е само условно, но ще влезе в сила при последващи действия на феновете.

УЕФА започна дисциплинарно разследване срещу руския футболен съюз заради инцидентите, предизвикани от феновете по време на мача с Полша, както и с Чехия преди това.

Както е известно, полицията арестува 184 души, сред които 156 поляци и 24 руснаци след няколко кървави сблъсъци във Варшава преди и по време на двубоя с Полша.

Вчера УЕФА глоби руската футболна асоциация със 120 хиляди евро заради хулигански прояви на феновете на отбора по време на мача от Евро 2012 между Русия и Чехия. Руските запалянковци хвърляха сигнални ракети и се сбиха със стюарди миналия петък, във втората среща от програмата на европейския шампионат в Полша и Украйна.

УЕФА ще разследва и централата на Полша, след като фенове на отбора хвърляха фойерверки на мача с Русия. Заседанието на УЕФА ще се проведе на 17-ти юни.