Селекционерът на Ирландия Джовани Трапатони смята, че неговият тим е отпаднал от Евро 2012, защото се е страхувал и е играл под напрежение. Снощи ирландците претърпяха тежко поражение с 0:4 от настоящия европейски шампион Испания и станаха първия тим, който напуска турнира.

„Направихме много грешки, защото играхме страхливо и под напрежение, затова и не продължаваме напред“, каза Трапатони след мача срещу „ла фурия“. „Ще поискам обяснение от момчетата как е възможно в два поредни двубоя да допуснем гол в първите три или четири минути.“

„Нещо се е променило от края на квалификационния цикъл досега. Можем да видим товарът, който пада върху раменете ни. Това е нещо ново за мен, никога не съм го забелязвал на тренировки и съм натъжен“, допълни 73-годишният италианец.

„Грешките, които допуснахме, означават, че сме в психологическа криза. Никога преди не съм забелязвал страх по време на подготовката ни за турнира. Ако Италия искат да играят на 1/4-финалите, това зависи изцяло от играта на тима и желанието му да продължи напред. Ние ще изпълним своя дълг“, завърши Трапатони.