Отборът на Русия стартира с победа участието си в квалификациите за Евро 2012. Сборная се наложи като гост на Андора с 2:0 в среща от Група Б. Старши треньорът на Русия Дик Адвокаат също стартира с успех в първия си официален мач начело на тима.

Съставът бе без две от звездите си Юри Жирков и Алексанъдр Кержаков, но въпреки това отборът не срещна проблеми при гостуването си.

Сборная поведе още в 13-та минута. След пас на звездата на Арсенал Андрей Аршавин, Павел Погребняк преодоля защитник на домакините, а след това откри за 1:0. Второто попадение дойде едва в 64-та минута, а голмайсторът отново се оказа Погребняк. Този път нападателят се разписа от дузпа след нарушение на вратаря на Андора срещу Алан Дзагоев.

На няколко пъти Андрей Аршавин се размина с попадението, за да направи резултата още по-отчетлив.

В друг мач от Група Б Ейре победи като гост с 1:0 Армения. Играчът на ЦСКА Килиън Шеридън, който попадна в групата на Джовани Трапатони, изгледа срещата от резервната скамейка. Единственият гол в мача бе дело на резервата Кийт Фейхи след атака, започната от капитана на ирландците Роби Кийн.

Резултати от мачовете, завършили до този момент:

Армения – Ейре 0:1

Казахстан – Турция 0:3

Андора – Русия 0:2

Молдова – Финландия 2:0