Джон Тошак ще подаде оставка като национален селекционер на Уелс в следващите 48 часа, като вече е препоръчал за поста Райън Гигс. Така, уелсците могат да излязат в евроквалификацията срещу България начело с ветерана на Манчестър Юнайтед.

Бившият наставник на Реал Мадрид е на прага да прекрати шестгодишната си кариера като треньор на Уелс. Причина е големият негативен отзвук след загубата с 0:1 от Черна на старта на кампанията за Евро 2012.

Изглежда, че Райън Гигс може да получи възможността да се пробва като селекционер на Уелс.

62-годишният Тошак е разговарял с представители на Футболната Асоциация на Уелс в събота след поражението в Подгорица, като тогава специалистът е заявил, че само победа над България или Швейцария може да промени решението му да напусне.

По всичко личи обаче, че Тошак не може да приеме острата критиката след загубата от Черна гора. Той е признал, че ще остане още известно време, докато от ФА на Уелс намерят негов заместник. Запитан дали има някой предвид, Тошак препоръчал Гигс, информира „Daily Mail”. Крилото на Манчестър Юнайтед се отказа от националния отбор преди три години.

Уелс посреща България на 8 октомври.