Черна гора победи с минималното 1:0 Уелс в мач от квалификационна Група G, в която е и българският национален отбор. Срещата се игра на стадиона в Подгорица, като на 7 септември Черна гора гостува на „трикольорите” ни на стадион „Васил Левски”.

Единственото попадение в мача падна в 30-та минута на срещата. След усилен натиск на домакините в началните минути се случи и закономерното. Капитанът на тима Мирко Вучинич се разписа за 1:0, което се оказа и крайният резултат в двубоя. След края на срещата международните издания дадоха най-висока оценка на нападателя.

Едно от най-опасните положения за Уелс дойде едва в края на срещата и бе дело на Крейг Белами, който обаче пропусна да изравни. Минута преди да изтече редовното време, влезлият като резерва Чърч вкара топката в мрежата на Черна гора, но играчът е бил в положение на засада.

Другият мач от програмата на Група G е между Англия и България. В следващия кръг, на 7 септември момчетата на Станимир Стоилов домакинстват на Черна гора, а Швейцария ще посрещне на свой терен „трите лъва”.

Стартови състави:

Черна гора: М.Божович, Павичевич, Баша, Йованович, Вукчевич, Вучинич, Джалович, Бошкович, Пекович, Зверотич, Джудович

Уелс: Хенеси, Рикетс, Гънтер, Едуардс, Колинс, Уилямс, Воугън, Белами, Морисън, Ледли, Бейл