„Класирането ни е заслужено“, каза селекционерът на Португалия Пауло Бенто след победа с 1:0 над Чехия на четвъртфинала на Евро 2012.

„Показахме голям капацитет на адаптация срещу чехите, голяма ефикасност в нападение и защита. Това е, което ни класира за полуфиналите“, заяви Бенто.

На въпрос „Чехия само се защищаваше?“, той отговори: „Ние се надявахме, че Чехия ще играе по-офанзивно. На почивката си казахме, че трябва да променим играта си в нападение. Ние знаехме, че ако създаваме положения, можем да победим, но стратегията на чехите не беше изненадваща.“

Запитан кого предпочитате на полуфинала - Испания или Франция, Пауло Бенто заяви: „Останаха само големи отбори с големи играчи. Ние нямаме предпочитания към никого. Ще играем на полуфинала, за да го спечелим. “

„Винаги съм имал доверие в Кристиано Роналдо. Аз мога да разчитам на моите играчи. Пощига бе контузен, но този, който го замести, показа своите качества. Аз имам доверие във всички играчи от моя отбор“, каза още португалският треньор.

В лицето на бурята изгрява лицето на победата – софийската легенда, нашият играч на Евро 2012 и добър съсед Крум Миладинов след поредния си триумф в първенството. С bet365.com, на това европейско, играчът си ти.