Полузащитникът на Интер Уесли Снайдер посъветва своя съотборник от националния отбор на Холандия – Ариен Робен, да изостави досегашния си клуб Байерн Мюнхен и да се присъедини към „нерадзурите“.

По време на вчерашната контрола между „лалетата“ и баварския гранд, Робен бе силно освиркан от феновете на клубния му отбор. Привържениците все още не могат да простят на нападателя за стореното на финала в Шампионската лига срещу Челси.

„Не разбирам тази реакция на феновете. Разочарова ме фактът, че нито един от съотборниците му в клуба не се опита да го защити“, сподели Снайдер след края на срещата.

„Създава се впечатление, че клубът иска да се отърве от Робен. Според мен през лятото той ще смени отбора си. Интер ще го приеме с отворени обятия“, добави звездата на „нерадзурите“.

Двубоят на „Алианц Арена“, който завърши 3:2 за баварците, бе компенсация от страна на Холандската футболна федерация към Байерн заради контузия, която преди време Ариен Робен бе получил по време на мач за националния отбор и заради която дълго време не игра за Байерн.

Първоначално се очакваше мачът да бъде празник за Робен, но се получи точно обратното. Той влезе в игра за Холандия в последните минути на мача, а заради пропуснатата дузпа срещу Челси бе освиркван от част от феновете на мюнхенския гранд.