Холандия изигра любопитна контрола срещу Байерн Мюнхен, само 4 дни преди проверката срещу България, която ще се играе в Амстердам на 26 май.

Двубоят на „Алианц Арена“, който завърши 3:2 за баварците, бе компенсация от страна на Холандската футболна федерация към Байерн заради контузия, която преди време Ариен Робен бе получил по време на мач за националния отбор и заради която дълго време не игра за Байерн.

Първоначално се очакваше мачът да бъде празник за Робен, но се получи точно обратното. Той влезе в игра за Холандия в последните минути на мача, а заради пропуснатата дузпа срещу Челси бе освиркван от част от феновете на мюнхенския гранд.

За „лалетата“ това бе първа проверка в подготовката за Евро 2012, заради което селекционерът Берт ван Марвайк даде шанс на голяма част от футболистите си. За Байерн пък това бе последният мач за сезона, а преди него клубът се раздели с цели 6 футболисти, които напускат баварците – вратарите Ханс-Йорг Бут и Рувен Зателмайер, хърватите Даниел Пранич и Ивица Олич, бразилецът Брено и японецът Такаши Усами.

За двубоя от Байерн пуснаха билети на половин цена като извинение към феновете за загубата с дузпи срещу Челси във финала на Шампионската лига, а 33 хиляди зрители подкрепиха любимците си в тежкия момент.

Първото полувреме на мача бе доста интересно и предложи цели 4 гола. Тони Кроос откри резултата в 16-а минута след чудесен удар от далечно разстояние. Холандия обаче обърна с два бързи гола с два бързи гола. Още в ответната атака Клаас-Ян Хунтелаар бе изведен добре и изравни, а в 19-а минута Лусиано Нарсинг прехвърли Бут и вкара за 2:1.

В 27-а минута Олич центрира топката на главата на Нилс Петерсен, който майсторски вкара за 2:2.

През втората част двата отбора направиха много смени и логично играта се накъса, а опасности липсваха. Байерн все пак успя да стигне до победата в 86-а минута. Франк Рибери проби отляво и намери с успореден на голлинията пас Марио Гомес, който без проблеми чукна топката в опразнената врата.