Нападателят на Спортинг Лисабон Яник Джало ще замести контузения нападател на Порто - Силвестър Варела, в португалския национален отбор по футбол за предстоящите квалификационни мачове за Евро 2012 на 3 септември като домакин на Кипър и на 7 септември като гост на Норвегия.

Припомняме, че Спортинг ще срещне Левски в Група C на Лига Европа, докато Порто е съперник на ЦСКА в Група L на турнира.

Силвестър Варела има контузия на глезена на десния крак, съобщиха днес от португалската футболна федерация, без да уточнят времето, в което той ще бъде извън игра.

Това е втората промяна в селекцията на Карлош Кейрош, след като Рикардо Куарешма от друг противник на ЦСКА - Бешикташ, замени Кристиано Роналдо, който получи контузия на глезена на десния крак в неделя в първия мач на Реал Мадрид за сезона в Примера дивисион срещу Майорка.

24-годишният Яник Джало, който е роден в Гвинея Бисау, в четвъртък вкара гол в 90-ата минута в мача с датския Брьондби и Спортинг Лисабон се класира за груповата фаза на турнира Лига Европа, където е в една група с Левски.