Майката на коментирания футболист на Евро 2012 Марио Балотели – Силвия, разкри какъв е характерът на нейния син. Всъщност, тя не е родна майка на нападателя, а го е осиновила и отгледала като свое дете, след като е бил изоставен в институционален дом от семейството си.

„Когато Марио има трудности, когато го атакуват или предават, той се затваря в себе си. Изолира се от останалите. Това се случи и в мача срещу Ирландия. Опитахме се да се свържем с него, но той не отговаряше на съобщенията ни. Ето защо плаках от радост. Тези два гола в този важен мач му помогнаха да прояви гения си“, сподели майката на СуперМарио пред La Gazzetta dello Sport.

„Много рядко сме виждали да плаче. Струва ми се, че за последен път той плака за Жозе Моуриньо“, добави Силвия Балотели.

Тя разкри още, че при прегръдката след мача с Германия нападателят е бил изключително щастлив и я е помолил на финала в Киев да бъдат заедно с баща му на стадиона.

„Защо свали фланелката си след втория гол? Той каза, че му е дошло до гуша от това, че всеки го критикува, затова той реши да го покаже по този начин“, допълни Силвия Балотели. Майката на нападателя на Манчестър Сити каза още, че селекционерът на Италия Чезаре Прандели е добър човек, който дава шанс на нейния син да покаже възможностите си.