Селекционерът на Франция Лоран Блан заяви след загубата от Швеция в последен мач от груповата фаза на Евро 2012, че тимът му трябва да извърши подвиг, ако иска да отстрани тима на Испания от четвъртфиналите на турнира.

"Очаквахме труден мач, бяхме се подготвили, но не очаквахме да е толкова трудно. Бяхме много слаби във физическо отношение. Швеция игра със своето сърце. Физически Швеция бе по-добре подготвена и имаше един играч, който направи разликата (Златан Ибрахимович – бел. ред.) Много сме разочаровани от резултата, но практически бяхме в затруднено положение през целия мач. Когато загубиш един мач, значи не си избрал добър състав. Значи, ако започвам отново, няма да избера същия отбор", сподели Блан след мача.

"Продължаваме да бъдем на европейското първенство. Разбира се, че сме разочаровани от резултата в мача с Швеция, но се класирахме. Въпреки че шведите направиха един много добър мач, те се прибират у дома. Следователно трябва да запазим оптимизма си. Няма да имаме лесна задача срещу Испания, защото испанците  са голям отбор, а ние ще имаме един ден почивка по-малко. Трябва да извършим подвиг, за да победим Испания и след днешния мач е трудно да си го представим. Но ние ще се борим", коментира Лоран Блан.