Селекционерът на Германия Йоаким Льов бе категоричен, че всички трябва да се гордеят с Бундестима, след класирането му на полуфинал на Евро 2012.

„Това, че за четвърти пореден път се класираме на полуфинал е доказателство за нашата класа. Мисля, че всички можем да се гордеем с този отбор,“ заяви Льов пред телевизия ZDF след победата над Гърция с 4:2.

„Гърция отново вкара два гола с едно положение. Ние пропуснахме доста ситуации в началото на мача. Но продължихме напред, и в крайна сметка вкарахме. Беше важно, че реагирахме бързо, след като ни изравниха,“ обясни той.

„В този мач просто бе време за промяна. След три поредни победи, мислех, че трябва да сменя нещо, и да вкарам свежест в отбора. Затова прибегнах до различни титуляри. Кедира прави страхотни мачове. Йозил бе класа,“ продължи Льов.

„Трудно е да кажа кого предпочитам за съперник на полуфинал. Англия играе много по-дисциплинирано, отколкото през 2010-та година например, а срещу Италия винаги е трудно. Няма значение кой от тях ще продължи,“ завърши старши треньорът на Бундестима.