Селекционерът на националния отбор на Швейцария Отмар Хитцфелд беше побеснял заради решението на съдията да вдигне червен картон на негов футболист, а също толкова гняв отнесе и самият играч Щефан Лихтщайнер. Англия спечели с 3:1 в срещата от Група G, в която е и България, и оглави класирането с 6 точки и по-добра голова разлика от Черна гора.

За Швейцария това беше първи мач в кампанията, но Лихтщайнер беше отстранен за втори жълт картон в 65-ата минута заради фаул срещу Милнър при резултат 0:1.

"Вторият жълт картон на нашия играч е изцяло незаслужен, защото по телевизията ясно се видя, че той играе с топката. Това просто беше негова грешка. Той обаче се разгневи за първия картон на защитника, показан му за оспорване на съдийско решение в 57-ата минута. Самият Лихтщайнер играе в Италия, така че трябва да е наясно какво ще последва от страна на Рицоли в подобен момент”, каза Хитцфелд.

"След изгонването на нашия защитник и при крайно негативен резултат от 0:2, ние просто бяхме длъжни да атакуваме за честта си. Джердан Шакири отбеляза страхотен гол, но на контраатаки англичаните можеха на да ни довършат.”

След седем титли в Германия и два спечелени финала в Шампионската лига, Хитцфелд от две години работи в националния отбор на Швейцария. Той успя да заведе отбора на Световното първенство в Южна Африка, но тимът си тръгна от надпреварата още след груповата фаза с един отбелязан гол, макар и донесъл победа срещу Испания.

В другата среща от днес България загуби с 0:1 в София от Черна гора, което доведе до оставката на националния селекционер Станимир Стоилов.