Полузащитникът на ЦСКА Москва Алан Дзагоев, беше избран за играч на мача от група "А" на Евро 2012 между Русия и Чехия. Талантливият младеж реализира два гола за победата на "сборная" с 4:1 срещу чехите и имаше основна заслуга за силното представяне на своя отбор.

Дзагоев вкара първия гол в мача в 15-ата минута, когато бе точен от добавка след удар на Александър Кержаков, който се отби в гредата.

Второто попадение на руснака пък окончателно предреши изхода на срещата, след като чехите успяха да намалят резултата до 2:1 малко след почивката. Десетина минути преди края атакуващият халф получи топката вдясно от дъгата на наказателното поле и със силен удар покрай Петер Чех направи резултата 3:1.

"Приятно е да получа наградата за Играч на мача, още повече от Давор Шукер, който ми беше любимец, когато бях дете", каза героят за Русия. "Хубаво е, че победихме в първия мач, но ни остават още пет-шест мача, защото планираме да стигнем до финала. При 2:1 ни беше много тежко, но ключова роля изигра смяната на Кержаков с Павлюченко, който много раздвижи играта ни", коментира Дзагоев.