Отборът на Русия води с 4:1 на Чехия във втория мач от програмата на Европейското първенство в Полша и Украйна, което стартира днес. Тимът на „сборная“ поведе в резултата в 15-ата минута чрез Алан Дзагоев, а в 24-ата Роман Широков покачи на 2:0. В началото на второто полувреме Чехия успя да намали резултата чрез Вацлав Пиларж, но с голове на Дзагоев и Роман Павлюченко, в рамките на три минути, Русия взе своето.

Двубоят на градския стадион във Вроцлав, който се играе пред повече от 42 000 зрители, започна с по-добра игра за възпитаниците на треньора Михал Билек. Още в началните минути, чехите имаха две възможности пред Вячислав Малафеев, но и при двата удара топката не попадна в целта.

Постепенно Русия започна да напипва своето темпо и на свой ред започна да атакува по настоятелно към вратата на Петър Чех. След няколко добри контраатаки, тимът на Дик Адвокаат излезе напред в резултата в 15-ата минута. При поредното си нападение отдясно, топката попадна в Зирянов по крилото, който центрира прецизно на главата на Кержаков. Нападателят стреля в далечния ъгъл на Чех, но топката срещна левия страничен стълб на вратата. След рикошета обаче, никой от отбраната на чехите не успя да изчисти коженото кълбо, топ попадна в краката на Алан Дзагоев, който без забавяне, с мощен шут не остави шансове на вратаря.

Окрилени от гола, футболистите на Русия продължиха да атакуват във вихрено темпо. Непрестанните атаки дадоха резултат в 24-ата минута, когато падна и втория гол в мача – отново във вратата на чехите. Андрей Аршавин пробва да намери Кержаков на границата на наказателното поле, нападателят не успя да достигне топката, която се озова в изскочилия от втора позиция Широков, който елегантно копна топката над Петър Чех.

В двубоя на откриването, домакинът Полша и Гърция не успяха да се победят, завършвайки наравно 1:1. Освен два гола, зрителите на мача видяха още два червени картона, по един и за двата тима, пропусната дузпа и куп интересни ситуации пред двете врати.

В минутите до края на първото полувреме двата тима видимо намалиха темпото и логично интересните ситуации пред двете врати липсваха.

На почивката наставникът на Чехия Михал Билек промени част от нападението си, пускайки в игра опитния Хюбшман, който замени Резек.Ходът на специалиста даде желаната промяна в играта на чешкия тим, който започна по-настървено втората част. Още в 52-ата минута Чехия успя да намали резултата чрез Вацлав Пиларж. Той бе изведен през центъра на отбраната на Русия от Плашил, финтира вратаря Малафеев и с удар от малък ъгъл направи 1:2.

Това обаче бе всичко, което успя да направи тимът на Чехия до края на срещата. Наставникът на Русия Дик Адвокаат взе най-правилния си ход, изваждайки от игра Александър Кержаков, който пропусна няколко поредни положения пред противниковата врата. На негово място се появи Роман Павлюченко.

Русия реши всичко в срещата само в рамките на три минути. В 79-ата Алан Дзагоев реализира втория си гол в срещата, а три по-късно, след самостоятелна акция Павлюченко оформи крайното 4:1.

В първия мач от групата, домакинът Полша и Гърция не излъчиха победите, завършвайки 1:1. Така след първия ден на шампионата Русия поведе еднолично в група А след убедителния си успех, докато тимът на Чехия зае последното място и ще търси задължителни победи в двубоите си срещу Гърция и Полша.

Тук може да видите развитието на двубоя минута по минута!


szólj hozzá: Russia Czech Republic 4:1 ALL GOALS

РУСИЯ - ЧЕХИЯ 4:1

Русия: 16. Малафеев, 2. Анюков, 4. Игнашевич, 5. Жирков, 12. А.Березуцки, 6. Широков, 7. Денисов, 8. Зирянов, 17. Дзагоев, 10. Аршавин (к), 11. Кержаков

Чехия: 1. Чех, 2. Селасие, 3. М.Кадлец, 5. Р.Хубник, 6. Сивок, 9. Резек, 10. Росицки (к), 13. Плашил, 14. Пилар, 19. Ирачек, 15. Барош

Градски стадион, Вроцлав, Полша, 42000

Рефер: Хауърд Уеб (Англия)