Нападателят на Дания Никлас Бендтнер заяви, че неговият тим ще бъде достатъчно остър в атака по време на европейското първенство по футбол в Полша и Украйна. „Датският динамит“ ще се изправи срещу Холандия на 9 юни в своя първи мач от турнира.

През уикенда възпитаниците на Мортен Олсен победиха Австралия с 2:0. Играчът на Арсенал призна, че не останал доволен от показаното на терена, но е убеден, че в срещата срещу „лалетата“ Дания ще се справя значително по-добре в предни позиции.

„Играем прекалено бавно и прекалено хоризонтално в момента“, не спести критиките си Бендтнер. „Тренирахме много здраво на подготвителния лагер, което ме кара да бъда сигурен, че остротата в нашите действия ще бъде налице по време на турнира.“

„Въпреки че владеехме топката през по-голямата част от мача, изглеждахме уморени и играта ни натежаваше“, сподели и играчът на Ливърпул Даниел Агер. „Оставяхме прекалено много празни пространства и не бяхме така компактни, както искахме, но имаме цяла седмица, за да го постигнем“, допълни Агер.