Дания победи с 2:0 у дома Австралия в последната си контрола преди старта на Евро 2012.

В 32-ата минута Кристиан Ериксен подаде отлично с пета към Дан Агер, който в наказателното поле бе фаулиран от Матю Спиранович и потърпевшият Агер сам реализира отсъдената дузпа за 1:0.

Крайното 2:0 фиксира резервата Андреас Биеланд, който се разписа след корнер в 68-ата минута. След това Никлас Бендтнер можеше да вкара още едно попадение за Червения динамит, но ударът му не порази вратата на Марк Шварцер.

В този мач селекционерът на скандинавците Мортен Олсен пусна като титуляри Андерсен, Агер, Кяер, Симон Поулсен, Якобсен, Цимлинг, Квист, Ериксен, Крон-Дели, Ромедал и Бендтнер, а след почивката в игра се появиха голмайсторът Биеланд, Каленберг, Окоре, Микелсен, Уас и Яакоб Поулсен.

Дания започва участието си на Евро 2012 с мач срещу световния вицешампион Холандия на 9 юни от 19:00 часа на стадион Металист в Харков. Другите два отбора в тяхната група са Германия и Португалия.

В състава на Австралия пък личаха футболисти, играли дълги години в Европа като Хари Кюъл, Марк Брешано, Марк Шварцер и Лукас Нийл.

Припомняме, че Дания е сред съперниците на България в квалификациите за Мондиал 2014.