Германската футболна легенда Франц Бекенбауер се изказа гневно срещу съдията от Испания, който ръководи мача на откриването на Европейското първенство по футбол. Както е известно, съдията Карлос Веласко Карбайо показа два червени картона в мача между Полша и Гърция.

"Ако решенията на техническата комисия на ФИФА се игнорират по такъв начин, няма смисъл тогава да се работи, реагира Бекенбауер в своята колонка във вестник Билд. Така се оказва, че УЕФА и ФИФА работят един срещу друг. Беше взето решение, че при такива ситуации няма смисъл да се прилага двойно наказание - и дузпа, и червен картон. Наказателният удар е достатъчен“, сподели Бенекнбауер.

Комисията, която разглежда тълкуването на правилата във ФИФА, се председателства именно от германската футболна легенда.

"Вече сме постигнали договореност това двойно наказание да отиде в историята. И съдиите би трябвало да знаят как се тълкуват такива ситуации. Един съдия от Испания обаче явно не знае или пък хората, които са го обучавали, не са сметнали за нужно да му кажат. Войчех Шчесни не биваше да бъде отстраняван от игра“, каза още Кайзер Франц.

БТА припомня, че мачът на откриването завърши 1:1, а въпросната дузпа беше пропусната от капитана на Гърция Йоргос Карагунис. След отстраняването на вратаря Шчесни, на вратата застана Пшемислав Титон, който се справи с наказателния удар.