Уелс излиза срещу Швейцария във втори мач от група А на UEFA EURO 2020.
 
Двубоят, който ще се играе на Олимпийския стадион в Баку, стартира в 16:00 часа и ще може да го гледате в пряко предаване по DIEMA и DIEMA SPORT 2, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно. Съдия на срещата е Клеман Тюрпен от Франция.
 
Швейцария е определян като фаворит в мача, но Уелс се готви да повторят изненадата, която поднесоха на дебютните си еврофинали през 2016 година във Франция. Тогава "драконите" достигнаха до полуфиналите на турнира и всички мечтаят за нов европодвиг. Звездите Гарет Бейл и Аарън Рамзи не са в най-добрата си форма, но отборът разполага и с други интересни играчи.
 
"Кръстоносците" са в прекрасна форма преди началото на еврофиналите, като имат 6 поредни победи на сметката си. В тяхна полза е и статистиката от сблъсъците между двата отбора - 5 победи и 2 загуби.
 
Проблемите в лагера на Швейцария са свързани с вратарския пост. Селекционерът Владимир Петкович е дал да се разбере, че втори избор за място под рамката вече не бил Йонас Омлин от Монпелие, а пазилият през последния сезон за ПСВ Айндховен Ивон Мвого. Титулярят Ян Зомер е „на полусъединител“, защото чака втора дъщеря. При заминаването за Баку се знаеше, че съпругата му Алина може да роди всеки момент. Зомер имал договорка с Петкович да напусне лагера на тима, за да бъде до любимата си, когато щастливото събитие стане факт. Заради решението на треньора Мвого и Омлин не си говорили по време на тренировката, забелязали представителите на швейцарските медии.